Feuchtigkeitsmessgeräte FLIR & EXTECH

Vielseitige und bezahlbare industrielle Feuchtigkeitsmessgeräte und Datenlogger.

Vochtmeter kopen?

Op warmtebeeldcamera.nl verkopen we naast warmtebeeldcamera's ook diverse andere meetinstrumenten waaronder vochtmeters. Met deze meters ben je in staat vocht te meten in diverse materialen en omgevingen.

Wat is een vochtmeter?

Een vochtigheidsmeter, meestal vochtmeter genoemd, is een toestel dat de elektrische weerstand tussen twee pinnen met een vaste tussenafstand bepaalt. Het wordt gebruikt om de vochtigheid van muren bij bijvoorbeeld waterlekken te meten. Hoe lager de weerstand, des te hoger is de vochtigheid van het gemeten oppervlak. Dit soort metingen kun je uitvoeren met een vochtmeter van FLIR of Extech. Met een vochtmeter weet je meteen hoe vochtig bijvoorbeeld je muren zijn. Waarom is dat zo belangrijk? Te veel vocht veroorzaakt schimmel, afbladderende verf, vuile plekken op je muren of ademhalingsproblemen. Het is dus ook slecht voor je gezondheid. Een vochtmeter geeft je meteen een idee van de ernst van je vochtprobleem.

Soorten vochtmeters, Pin en Pinloze

Destructieve vochtmeters (Pin) zijn meetinstrumenten waarbij je een pin in het materiaal steekt, je meet het vocht dus als het waren van binnenuit het materiaal. Dit geeft nauwkeurige metingen maar laat ook een markering achter op het gemeten oppervlak. Deze zijn dus prima te gebruiken bij gebouwen in aanbouw of verbouwingen. Niet-destructieve (pinloze) vochtmeters meten door een meetkop tegen het oppervlak aan te houden. Hierdoor kun je nauwkeurige vochtmetingen uitvoeren zonder beschadigingen achter te laten.

Vochtmeters van FLIR

Warmtebeeldcamera.nl is platinum partner van FLIR. Wij geven je degelijk en eerlijk advies over welke vochtmeter de beste keus is voor jouw toepassing. Heb je tijdens het bekijken van onze site vragen, stel ze gerust op onze chat of neem contact met ons op via onze contactpagina.

Vochtmeters van EXTECH

Wij hebben diverse vochtmeters van EXTECH in ons assortiment. EXTECH is onderdeel van FLIR en biedt een range van diverse meetinstrumenten voor allerlei toepassingen.

Waar kun je vochtmeters bijvoorbeeld voor gebruiken?

  • Opsporen van lekken
  • Controle van pleisterwerk in functie van schilderen of behangen
  • Luchtvochtigheid meten
  • Vochtigheid van de vloer meten
  • Waterdicht maken van de kelder
  • Controleren van houten meubels