Total Horse Scan, paarden thermografie

 • Posted on
 • By Warmtebeeldcamera.nl / Totalhorsescan
 • 1
Total Horse Scan, paarden thermografie

Warmtebeeldcamera's in de paardenwereld. Een toepassing die je misschien niet snel zou verwachten maar het bedrijf Total Horse Scan maakt dagelijks gebruik van warmtebeeldcamera's.

Paarden thermografie

Warmtebeeldcamera's in de paardenwereld. Een toepassing die je misschien niet snel zou verwachten maar het bedrijf Total Horse Scan maakt dagelijks gebruik van warmtebeeldcamera's.

"Vrij vaak worden de eigenaren van het kastje naar de muur gestuurd, totdat er een triest einde komt aan het sportpaard." zegt Jean-pierre de Jonghe. Met Total Horse Scan onderzoekt hij de problemen die een paard heeft en wat hiervan de oorzaak kan zijn. Denk aan verkeerd gebruik van uitrusting, beginnende blessures van het paard. Naast het laten onderzoeken van je paard kun je ook terecht bij Total Horse Scan voor diverse cursussen om zelf te leren hoe je jouw paard kunt controleren met een warmtebeeldcamera.

Verkeerd gebruik van zadel

Op de linkse foto zie je duidelijk dat de druk die wordt uitgeoefend op het paard onder het zadel asymmetrisch is. Het zadel licht scheef op het paard met heel veel rij technische gevolgen. Hierdoor zie je dat het zadel meer op de rechterflank van het paard drukt, dit gaat het paard compenseren met als gevolg het ontwikkelen van blessures.

Een beginnende pees blessure kun je in een vroeg stadium ontdekken aangezien pezen niet tegen warmte kunnen. In dit voorbeeld zie je een beginnende blessure in de diepe buig pees.

Over Total Horse Scan
De opleider als het gaat om paarden thermografie

De wereld van de techniek staat niet stil, al jaar en dag worden paarden op een vrij simpele manier gescreend bij keuringen maar ook als er blessures opdoemen.

Vrij vaak worden de eigenaren van het kastje naar de muur gestuurd, totdat er een triest einde komt aan het sportpaard.

Total Horse Scan leidt mensen op die net even verder kijken dan de reguliere blessure oplossers.

Warmtebeeldcamera’s vormen een onderdeel van het lokaliseren van de blessure. Flir camera’s zijn uitermate geschikt voor Paarden thermografie Het voegt echt duidelijkheid in het blessure opsporingsproces.

We leren je niet alleen het werken met een warmtebeeld camera maar we leren je ook hoe de bevinden op te lossen. Dus heeft u ambitie om een business  te starten in de paardenbranche? Dit is uw kans……… Blessure opsporing en stijgende resultaten bij het sportpaard….. Een compleet plaatje.

Meer info op:
www.totalhorsescan.eu

Comments

 1. Kd van Emmen Kd van Emmen

  Beste,

  Kan ik meer info ontvangen. Rondom warmte camera gebruik bij een paard.
  Ben osteopaat en wil graag een uitbreiding in mijn praktijk met o.a. warmtebeeld.
  Graag ontvang ik meer info over de camera als mede over de cursus.

Leave a comment
* Your email address will not be published