Controle van zonnepanelen met de FLIR Scout TK

  • Posted on
  • By Sensor BV
  • 0
Controle van zonnepanelen met de FLIR Scout TK

Een onverwacht handige tool voor het controleren van hotspots en dus slecht werkende cellen in zonnepanelen is de Scout TK van FLIR. Deze is ontwikkeld als nachtzichtkijker voor o.a. de jacht, maar door een toevoeging van Sensor BV ook uitermate geschikt voor de controle van zonnepanelen.

Het aantal zonnepanelen in Nederland blijft groeien. Daarmee groeit het onderhoud aan deze panelen ook. Een onverwacht handige tool voor het controleren van hotspots en dus slecht werkende cellen in zonnepanelen is de Scout TK van FLIR. Deze is ontwikkeld als nachtzichtkijker voor o.a. de jacht, maar door een toevoeging van Sensor BV ook uitermate geschikt voor de controle van zonnepanelen. Het zichtkader is van afstand veel compacter door de smallere kijkhoek waardoor er tijdens de inspectie minder overbodige omgeving te zien is dan bij de diverse warmtebeeldcamera’s die vaak gebruikt worden in deze toepassing. Doordat je door de kijker kijkt heb je ook geen last van zonlicht op het scherm en dat is handig want de inspectie werkt natuurlijk het beste als de zon schijnt en de zonnepanelen optimaal in werking zijn. Tijdens de inspectie kunnen er ook foto’s worden gemaakt met de Scout TK welke van het apparaat kunnen worden gehaald via USB. Door zijn compacte behuizing en prijs past deze warmtebeeldcamera in ieders jaszak en budget.

Warmtebeeldcamera.nl is de warmtebeeldcamera webshop van specialist Sensor BV. Het juiste adres voor professioneel en vrijblijvend advies en het gemak van online bestellen via de webshop. Wij helpen je graag in het maken van de juiste keuze. 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published