Het onzichtbare zichtbaar maken met warmtebeeldcamera's

  • Geplaatst op
  • Door Warmtebeeldcamera.nl / Bouwtotaal.nl
  • 0
Het onzichtbare zichtbaar maken met warmtebeeldcamera's

Wat als je een probleem hebt maar je kunt het niet zien? Een groot deel van problemen die kunnen onstaan in gebouwen, installaties en machines zijn verstopt achter muren, in leidingen. Met een warmtebeeldcamera kun jij even een superheld zijn en zien wat je met het blote oog niet kunt zien.

Wat als je een probleem hebt maar je kunt het niet zien? Een groot deel van problemen die kunnen onstaan in gebouwen, installaties en machines zijn verstopt achter muren, in leidingen. Met een warmtebeeldcamera kun jij de superheld zijn en zien wat je met het blote oog niet kunt zien. 

In het jaar 1800 stond de Duits-Britse astro-noom Sir William Herschel voor een raadsel. Als we licht kunnen zien, waarom warmte dan niet? Herschel kwam met de theorie dat lichtstralen ook warmte vervoerden. Tijdens een experiment waarbij hij met een glazen prisma een lichtstraal splitste, ontdekte hij dat verschillende kleuren licht verschillende temperaturen hebben.

Het duurde daarna nog honderd jaar totdat elektromagnetische straling formeel werd ontdekt. Sindsdien gebruiken talloze professionals, van artsen tot astronauten, warmtebeeld om zichtbaar te maken wat met
het blote oog niet te zien is.

Vandaag de dag zijn er warmtebeeldcamera's op de markt in alle soorten en maten. Warmtebeeldcamera's voor je smartphone, in een drone, point & shoot of fixed. Warmtebeeldcamera's zijn superkrachten die je kunt gebruiken bij het ontdekken van bijvoorbeeld lekkende leidingen, isolatieproblemen of knelpunten in een elektrisch circuit waar bekabeling warmer wordt en kortsluiting kan veroorzaken.

Waar kun jij een warmtebeeldcamera voor gebruiken? Zou je hem dagelijks gebruiken of sporadisch. Onze professionals geven je graag het advies voor de beste warmtebeeldcamera voor jouw persoonlijke situatie. In de tekst hierboven vind je links naar belangrijke categoriën.

Bel: 0416 - 369474 of e-mail.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.