Bewaking brand door lithium accu's (li-ion) door middel van een warmtebeeldcamera

  • Geplaatst op
  • Door warmtebeeldcamera.nl
  • 0
Bewaking brand door lithium accu's (li-ion) door middel van een warmtebeeldcamera

Een defecte accu van bijvoorbeeld een elektrische fiets kan gevaarlijke branden veroorzaken. Fietsenstallingen kunnen worden bewaakt met een warmtebeeldcamera voor brandbeveiliging zoals bijvoorbeeld de FLIR AX8.

Hoe vaak ontstaan branden door accu's?

Lithium accu's, vrijwel iedereen heeft er meerdere in huis en meerdere keren per week gaat het ergens in Nederland goed mis met zo'n accu. E-bikes, elektrische scooters, telefoons, smartphones etc bevatten allemaal deze accu's omdat ze licht van gewicht zijn en veel energie kunnen opslaan.

Brandbeveiliging met een warmtebeeldcamera

Nu gaat het misschien een beetje ver om een warmtebeeldcamera in huis te hangen. Maar in bijvoorbeeld fietsenstallingen of bergingen van wooncomplexen waar meerdere e-bikes op worden geladen zou dit een uitkomst kunnen bieden. Wanneer een accu in brand vliegt wordt dit direct geregistreerd door de warmtebeeldcamera en alarm geslagen. In sommige gevallen kan de brand zelfs voorkomen worden omdat de warmtebeeldcamera al een te hoge temperatuur meet in een accu voordat deze in brand vliegt. Een voorbeeld van een geschikte warmtebeeldcamera is de FLIR AX8

Reportage RTL Nieuws

Wilt u meer informatie over dit onderwerp neem dan contact op met onze product experts.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.