Koorts Corona Screening

Corona Screening / Koortsmeting

Warmtebeeldcamera's kunnen verhoogde lichaamstemperatuur detecteren en zo kan dus mogelijk koorts worden gedetecteerd. Na een detectie met een warmtebeeldcamera dient deze te worden opgevolgd door een medische meting met een daarvoor geschikt meetinstrument zoals een (oor)thermometer om daadwerkelijk koorts vast te stellen. De eerste screening door warmtebeeldcamera's kan helpen bij het tegengaan van verspreiding van virussen zoals de vogelgriep,  Mexicaanse griep en COVID-19 (Coronavirus). 

Sinds de uitbraak van globale griepvirussen zoals H1N1, zoeken gezondheidsorganisaties naar een betrouwbare methode om verhoogde lichaamstemperatuur te detecteren. De focus ligt specifiek op verhoogde lichaamstemperatuur en koorts omdat dit vaak een kenmerk is van een infectie met een griepvirus. Een warmtebeeldcamera maakt gebruik van infrarood thermografie. Hierdoor kunnen snel, makkelijk en contactloos (zonder direct contact met de persoon) personen individueel gescreend worden op verhoogde lichaamstemperatuur. Enkel degene die verhoogde lichaamstemperatuur vertonen bij de warmtebeeldcamera screening worden verder gemeten in een medische meting om daadwerkelijk de koorts vast te stellen. Op locaties waar veel personen komen zoals vliegvelden, treinstations, ziekenhuizen, warenhuizen kan op deze manier snel en veilig gescreend worden om verspreiding te voorkomen.

Voor meer informatie bel ons direct op +31(0)6 455 229 29 of op +31(0)416 - 369473 of stuur een e-mail naar [email protected]