ITC Gecertificeerde Thermografie Opleidingen

Het Infrared Training Center
FLIR Systems is de grootste commerciële onderneming ter wereld op het gebied van temperatuurmetende en beeldvormende warmtebeeldcamera’s. Als marktleider willen wij onze vakkennis over producten en onze meettechnische "knowhow" delen met klanten, partners en geïnteresseerden.

Omdat training en opleiding los moeten staan van de productie van warmtebeeldcamera's, verkoop en marketing heeft FLIR Systems het Infrared Training Center (ITC) opgericht. Onze ITC instructeurs hebben jarenlange theoretische en praktische ervaring met infraroodthermografie en leiden u op tot gecertificeerd Thermograaf volgens de normen van de American Society of Non-Destructive Testing (ASNT).

Wat houdt de ITC Level I Thermografie opleiding in?
Naast een theoretische inleiding over infrarood, leert u tijdens een ITC Level 1 cursus hoe men kwaliteitsvolle data kan verkrijgen door gebruik te maken van een warmtebeeldcamera. U leert hoe u op een juiste manier temperaturen kan meten, rekening houdend met factoren als emissiviteit, reflectie en afstand. Men zal u tonen hoe u een infraroodbeeld op de juiste wijze moet interpreteren door theoretische kennis, maar ook aan de hand van een reeks praktische proeven. Bovendien zal u leren een aantal kostbare vergissingen te vermijden door bijvoorbeeld het verschil te weten tussen een echte “hot spot” en reflectie. Verder wordt een gedeelte van de cursus gewijd aan het gebruik van software om u in staat te stellen een degelijk infrarood inspectierapport op te stellen. De cursus wordt in het Nederlands gegeven, door een Level III gecertificeerde instructeur.

Cursus data:

Cursusdata ITC Level 1 training 2018:

19 t/m 23 November (Maastricht, NL)

Cursusdata ITC Level 1 training 2019:
21 t/m 25 Januari (Antwerpen, BE)
28 Januari t/m 1 Februari (Nederland)
18 t/m 22 Maart (Nederland)
6 t/m 10 Mei (Antwerpen, BE)
24 t/m 28 Juni (Nederland)
23 t/m 27 September (Antwerpen, BE)
18 t/m 22 November (Nederland)

Cursusdata ITC Level 2 training 2018:
10 t/m 14 December (Amersfoort, NL)

Cursusdata ITC Level 2 training 2019:
17 t/m 21 Juni (Nederland)
16 t/m 20 December (Nederland)

Hercertificeringsdag Level I:
6 Juni 2019 (Nederland)

Hercertificeringsdag Level II:
27 November 2018 (Amersfoort, NL)


Wilt u zich aanmelden voor een ITC cursus of wenst u meer info, neem dan contact met ons op:

James Wattlaan 15
5151 DP Drunen
E-mail: info@warmtebeeldcamera.nl
Telefoon: 0416 - 369473