FLIR

E54 warmtebeeldcamera

€5.149,00 Excl. btw
€6.230,29 Incl. btw
84512-1201

De FLIR E54 is het nieuwe instapmodel uit de FLIR Exx-Serie. De FLIR E54 warmtebeeldcamera heeft een thermische resolutie van 320 x 240 (76,800 pixels).

Niet op voorraad
In bestelling bij leverancier

Productomschrijving

FLIR E54 - warmtebeeldcamera

De FLIR E54 is uw instapmodel in de Exx-serie en biedt de resolutie en gevoeligheid die u nodig hebt voor basis conditiebewaking, elektrische/mechanische inspectie en gebouwinspectie. Door de relatief lage prijs komt geavanceerde warmtebeeldtechnologie voor meer professionals en aannemers binnen handbereik. Een van de toepassingen waarvoor de FLIR E54 geschikt is het detecteren van gebreken en hot spots in gebouwen. Door deze op tijd te ontdekken kunnen dure reparaties worden voorkomen.

De FLIR E54 heeft een thermische resolutie van 320x240 pixels en een gevoeligheid van 40mK waardoor deze verschillen ziet van slechts 0,04°C. Dit betekent 76.800 punten waar de temperatuur gemeten wordt met een zeer hoog contrast binnen een temperatuurbereik tot 650 graden Celsius. De optische camera heeft 5 megapixels. Dit alles wordt getoond, al dan niet met verbeterde MSX-technologie, op een helder 4-inch touchscreen die vanuit iedere kijkhoek goed te zien blijft.

De FLIR E54 is robuust en waterbestendig waardoor deze kan worden ingezet in zware werkomstandigheden. Met WiFi en METERLiNK® is archiveren en rapporteren eenvoudiger dan ooit.

De camera wordt geleverd met de resolutie, gevoeligheid en rapportagetools die nodig zijn om problemen snel en nauwkeurig vast te stellen, en om aan te tonen dat reparaties zijn uitgevoerd.
Met de handige 1-Touch Level/Span functie worden warmtebeelden nog makkelijker contrastrijk.

Highlights

 • IR resolutie (320 x 240 pixels)
 • Verbeterde NETD gevoeligheid van <0,04°C
 • Superieure warmtebeelden op een 4” touchscreen
 • Verbeterd responsive helderder touchscreen
 • Laserpointer 
 • Handmatige focus
 • Onze beste MSX®-beeldverbetering
 • Alarmmeldingen vocht en isolatie
 • Radiometrische video opname op SD kaart
 • Meetbereik tot 650°C
 • Compatibel met FLIR Thermal studio suite, FLIR research studio en FLIR route creator rapportagesoftware
 
Warmtebeeldcamera's uit de FLIR Exx-serie zijn uitermate geschikt voor zowel de inspectie van gebouwen als aan elektrotechnische installaties en industriële applicaties. De warmtebeeldcamera's zijn uitgevoerd met functies als isolatie- en dauwpunt alarm, isotherm functie en auto hot/cold spot detectie. Deze warmtebeeldcamera's zijn speciaal ontwikkeld voor preventief onderhoud aan elektrotechnische installaties en gebouwendiagnostiek zoals HVAC, het opsporen van problemen bij verwarming- en koudetechniek, luchtstroming, luchtvochtigheid, vocht, isolatie en het detecteren van koudebruggen.

Hogere resoluties en een groter, helderder touchscreen

FLIR heeft de nieuwe generatie Exx-serie warmtebeeldcamera's opnieuw vorm gegeven. Deze bieden nu de beste prestaties, resolutie en gevoeligheid van alle pistool greep handheld warmtebeeldcamera's. Met de nieuwe FLIR Exx kunnen professionele gebruikers efficiënter problemen oplossen, eenvoudiger gedetailleerde rapporten opstellen, en beelden en metingen sneller delen. Naast een fantastisch ergonomisch design zit de nieuwe Exx-serie boordevol functies die het leven van een elektricien of aannemer een stuk eenvoudiger maken.
 

De opnieuw ontworpen Exx-serie met Wi-Fi is voorzien van intelligente verwisselbare lenzen en laserautofocusmodi (niet in de E54 maar vanaf E76) en een functie voor oppervlaktemetingen (vanaf E86). Verder is de gepatenteerde MSX®-beeldtechnologie van FLIR verbeterd en zijn de toestellen uitgerust met een groter, levendiger touchscreen van 4 inch. Deze onderscheidende kenmerken plus de verhoogde gevoeligheid en native resolutie helpen professionals bij het identificeren van hot spots of gebreken in gebouwen voordat mogelijke problemen tot dure reparaties leiden.

Bij het opnieuw ontwerpen van de Exx-serie heeft FLIR een nieuwe reeks compacte, intelligente verwisselbare lenzen ontwikkeld die automatisch door de camera worden herkend en gekalibreerd, waardoor handmatige kalibratie overbodig is geworden. De Exx-serie beschikt nu eveneens over een functie voor afstandsmetingen met een laser. Hiermee is een nauwkeurige autofocus mogelijk, wat een betere temperatuurmeting mogelijk maakt. Ook worden op de FLIR E86- en E96-modellen de gegevens voor oppervlaktemetingen op het scherm in m2 of ft2 weergegeven. Daarnaast bieden de FLIR E86- en E96-modellen hogere thermische detectorresoluties van maximaal 640x480 (307.200 pixels) en worden er temperaturen tot 1500 graden Celsius gemeten.

De FLIR E76, E86 en E96 zijn de eerste Exx-camera's met UltraMax®, het ingebouwde proces van FLIR voor een superresolutie, waarmee de effectieve resolutie vier keer zo hoog wordt (tot 645.888 pixels) en de thermische gevoeligheid met tot wel 50 procent wordt verbeterd. Bovendien is de MSX-technologie van FLIR op alle modellen aanzienlijk verbeterd. Er wordt nu gebruikgemaakt van een beeldcamera van 5 megapixel, voor een verbeterde helderheid en leesbaarheid. In combinatie met een 33 procent helderder display, dat ook nog eens 30 procent groter is dan op eerdere Exx-modellen, zorgen deze verbeteringen voor levendigere, gedetailleerdere warmtebeelden.

De camera's uit de Exx-serie zijn daarnaast voorzien van een robuust, waterbestendig ontwerp en een krasbestendig Dragontrail™-dekglas op een optisch verlijmd PCAP-touchscreen (Projected Capacitive). De vereenvoudigde gebruikersinterface maakt een snellere, intuïtievere bediening mogelijk. Met de verbeterde Wi-Fi-, Bluetooth- en Meterlink®-connectiviteit is archiveren nu bovendien eenvoudiger dan ooit, net als het genereren van rapporten.

 

Wat wordt er geleverd

De FLIR Exx-serie wordt compleet geleverd in robuuste transport koffer met alle benodigde accessoires.
 
 • Robuuste FLIR koffer
 • FLIR Infrarood camera met lens
 • Batterij (2 stuks)
 • Batterij lader met power supply
 • Front Lens en bescherming
 • Bandjes (hand en pols)
 • Draagriem
 • Lens Cap
 • Lens doekje
 • 15 W3 A Power Supply
 • Geprint documentatie
 • 8GB SD Kaart
 • Torx schroevendraaier
 • Kabels (USB 2.0A naar USB Type-C, USB Type-C naar HDMI, USB Type-C naar USB Type-C)
 Nauwkeurig scherpstellen

Handmatige focus voor de E54 en Autofocus met behulp van de laser voor directe scherpstelling vanaf de E76. Ook bij beweging en in minder contrastrijke omgeving stelt de warmtebeeldcamera scherp.

Helder beeld vanuit iedere hoek

Helder 4" LCD touchscreen met een 160° kijkhoek

 
Groot temperatuurbereik

De Exx-serie camera's zijn leverbaar met een groot temperatuurbereik (-20°C tot 120°C, 0°C tot 650°C, en 300°C tot 1500°C)

Vernieuwd interface en navigatie

Het capacitieve touchscreen, de buttons en de eenvoudige menu structuur maakt de Exx-serie eenvoudig bedienbaar met één hand.

 
Superieur MSX functie

De gepatenteerde MSX® technologie is nu nog beter dankzij een re-design waardoor de visuele en de infrarood foto nog dichter bij elkaar komen.

2-10 jaar garantie

FLIR geeft u de beste garantie voor het toestel (2 jaar) en de detector (10 jaar).


Specificaties

100-0536
320 x 240 (76,800 Pixels)
40 mK
-20°C tot 120 of 0°C tot 650°C
30 Hz
Handmatig
24° x 18°
Buttons, Touchscreen
2,5 Uur
150 Minuten
Iron, Rainbow, Whitehot, Blackhot, Atctic, Lava, Rainbow, Rainbow HC
JPEG, MPEG-4
278 x 116 x 113 mm
1000 Gram

Product reviews

Je beoordeling toevoegen

Product reviews (2)

M. Bons 11-03-2021 08:50

Mijn ervaring met de FLIR E54 is erg positief, ik heb de camera gebruikt voor het detecteren van kleine temperatuur (±2°C) verschillen in diverse producten. De Camera werkt boven verwachting. De gevoeligheid is zo hoog dat als je een product iets te lang vast pakt je de positie van je vinger kan detecteren. De 'lage' resolutie van het hittebeeld is op papier lijkt overigens veel erger dan dit in werkelijkheid is. Een ander voordeel van de camera/software is dat je de beelden achteraf nog kan aanpassen wat temperatuur range en kleuren pallet betreft. Op die manier zijn de afbeeldingen zo te maken dat het contrast zo hoog mogelijk is en het beeld dus maximaal duidelijk.

RAW Hovestadt 10-03-2021 16:27

Na jaren gewerkt te hebben met een ander merk thermografische camera zijn we in 2016 overgestapt op een FLIR E5. Qua specs iets minder dan de oude camera, maar voldoende 'volledig' om een goed gevoel te krijgen. Omdat het inspectiewerk en het aantal medewerkers toeneemt was de keus voor een FLIR dan ook snel gemaakt. Dankzij de hulp en advies van SensorBV kwamen we snel tot de conclusie dat de E54 de beste keus was. Wel iets boven ons budget destijds, maar als we nu kijken welke voordelen (qua gebruik en tijd) dit oplevert zijn we zeer tevreden.

Gerelateerde producten