Corona virus controle met warmtebeeldcamera

  • Geplaatst op
  • Door warmtebeeldcamera.nl
  • 1
Corona virus controle met warmtebeeldcamera

Het Corona virus is volop in het nieuws. Het virus verspreid zich vanuit het Chinese Wuhan naar verschillende continenten. Met duizenden besmettingen en een dodental wat inmiddels boven de 100 is uitgestegen. Wat kunnen warmtebeelden doen om verdere verspreiding te voorkomen?

Het Corona virus is volop in het nieuws. Het virus verspreidt zich vanuit het Chinese Wuhan naar verschillende continenten. Met duizenden besmettingen en een dodental wat inmiddels boven de 100 is uitgestegen. Wat kunnen warmtebeelden doen om verdere verspreiding te voorkomen?

Het nieuwe coronavirus wordt vergeleken met de SARS-pandemie. Deze kostte aan achthonderd mensen het leven. Wereldwijd ligt het aantal besmettingen met het coronavirus nog onder het aantal besmettingen met het SARS-virus. Mensen met het nieuwe coronavirus hebben longklachten en zijn kortademig. Ook hebben ze koorts. 

Vliegvelden en treinstations proberen het verspreiden van het Corona virus te beperken door het uitvoeren van warmtebeeldscans op reizigers. Een warmtebeeldcamera met speciale firmware screent reizigers of deze een verhoging hebben. Zo kunnen mensen met koorts gemakkelijk uit menigten worden geselecteerd en verder worden gecontroleerd. Het voordeel hiervan is dat dit voor reizigers geen onnodige vertraging oplevert. Daarnaast worden reizigers bij het inchecken of boarden één voor één gescant met een temperatuur. 

Geschikte warmtebeeldcamera's hiervoor zijn:
FLIR Exx serie FLIR E53, FLIR E75, FLIR E85, FLIR E95
FLIR T-serie T530, T540, T840, T860, T1020
A-serie FLIR A320 tempscreen
EXTECH IR 200

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.