VERVANGEN DOOR E52
FLIR FLIR E53 warmtebeeldcamera FLIR FLIR E53 warmtebeeldcamera FLIR FLIR E53 warmtebeeldcamera

FLIR

FLIR E53 warmtebeeldcamera

€4.599,00 €3.850,00 Excl. btw
€4.658,50 Incl. btw
100-0175

De FLIR E53 is het tweede instapmodel uit de FLIR Exx-Serie. De FLIR E53 warmtebeeldcamera heeft een thermische resolutie van 240x180 (43,200 pixels).

Niet op voorraad
Niet meer leverbaar

Productomschrijving

FLIR E53 - warmtebeeldcamera

De FLIR E53 is het meest betaalbare model binnen de Exx-Series maar hij biedt dezelfde heldere beeldkwaliteit, meetnauwkeurigheid en veel van de andere functies die de andere modellen uit de Exx-Serie ook hebben. Door de relatief lage prijs komt geavanceerde warmtebeeldtechnologie voor meer professionals en aannemers binnen handbereik. Een van de toepassingen waarvoor de FLIR E53 geschikt is het detecteren van gebreken en hot spots in gebouwen. Door deze op tijd te ontdekken kunnen dure reparaties worden voorkomen.

De FLIR E53 heeft een thermische resolutie van 240x180 pixels en een gevoeligheid van 40mK waardoor deze verschillen ziet van slechts 0,04°C. Dit betekent 43.000 punten waar de temperatuur gemeten wordt met een zeer hoog contrast binnen een temperatuurbereik tot 650 graden Celsius. De optische camera heeft 5 megapixels. Dit alles wordt getoond, al dan niet met verbeterde MSX-technologie, op een helder 4-inch touchscreen die vanuit iedere kijkhoek goed te zien blijft.

De FLIR E53 is robuust en waterbestendig waardoor deze kan worden ingezet in zware werkomstandigheden. Met WiFi en METERLiNK® is archiveren en rapporteren eenvoudiger dan ooit.

De camera wordt geleverd met de resolutie, gevoeligheid en rapportagetools die nodig zijn om problemen snel en nauwkeurig vast te stellen, en om aan te tonen dat reparaties zijn uitgevoerd.

Highlights

 • IR resolutie (240 x 180 pixels)
 • Verbeterde NETD gevoeligheid van <0,03°C
 • Superieure warmtebeelden op een 4” touchscreen
 • Verbeterd responsive helderder touchscreen
 • Laserpointer (afstandsmeting vanaf E75 en oppervlakte meting vanaf E85)
 • Handmatige focus
 • Onze beste MSX®-beeldverbetering
 • Alarmmeldingen vocht en isolatie
 • Radiometrische video opname op SD kaart
 • Meetbereik tot 650°C
 • Compatibel met FLIR Tools, Tools + en de nieuwe FLIR Studio rapportagesoftware
 
Warmtebeeldcamera's uit de FLIR Exx-serie zijn uitermate geschikt voor zowel de inspectie van gebouwen als aan elektrotechnische installaties en industriële applicaties. De warmtebeeldcamera's zijn uitgevoerd met functies als isolatie- en dauwpunt alarm, isotherm functie en auto hot/cold spot detectie. Deze warmtebeeldcamera's zijn speciaal ontwikkeld voor preventief onderhoud aan elektrotechnische installaties en gebouwendiagnostiek zoals HVAC, het opsporen van problemen bij verwarming- en koudetechniek, luchtstroming, luchtvochtigheid, vocht, isolatie en het detecteren van koudebruggen.

 

Intelligente verwisselbare lenzen, laserautofocus (vanaf E75), hogere resoluties en een groter, helderder touchscreen

FLIR heeft de nieuwe generatie Exx-serie warmtebeeldcamera's opnieuw vorm gegeven. Deze bieden nu de beste prestaties, resolutie en gevoeligheid van alle pistool greep handheld warmtebeeldcamera's. Met de nieuwe FLIR Exx kunnen professionele gebruikers efficiënter problemen oplossen, eenvoudiger gedetailleerde rapporten opstellen, en beelden en metingen sneller delen. Naast een fantastisch ergonomisch design zit de nieuwe Exx-serie boordevol functies die het leven van een elektricien of aannemer een stuk eenvoudiger maken.
 

De opnieuw ontworpen Exx-serie met Wi-Fi is voorzien van intelligente verwisselbare lenzen, laserautofocusmodi (vanaf E75) en een functie voor oppervlaktemetingen. Verder is de gepatenteerde MSX®-beeldtechnologie van FLIR verbeterd en zijn de toestellen uitgerust met een groter, levendiger touchscreen van 4 inch. Deze onderscheidende kenmerken plus de verhoogde gevoeligheid en native resolutie helpen professionals bij het identificeren van hot spots of gebreken in gebouwen voordat mogelijke problemen tot dure reparaties leiden.De nieuwe FLIR Exx-serie heeft een sterk verbeterd beeldBij het opnieuw ontwerpen van de Exx-serie heeft FLIR een nieuwe reeks compacte, intelligente verwisselbare lenzen ontwikkeld die automatisch door de camera worden herkend en gekalibreerd, waardoor handmatige kalibratie overbodig is geworden. De Exx-serie beschikt nu eveneens over een functie voor afstandsmetingen met een laser. Hiermee is een nauwkeurige autofocus mogelijk, wat een betere temperatuurmeting mogelijk maakt. Ook worden op de FLIR E85- en E95-modellen de gegevens voor oppervlaktemetingen op het scherm in m2 of ft2 weergegeven. Daarnaast bieden de FLIR E85- en E95-modellen hogere thermische detectorresoluties van maximaal 464x348 (161.472 pixels) en worden er temperaturen tot 1500 graden Celsius gemeten.

De FLIR E75, E85 en E95 zijn, in combinatie met FLIR Tools™, de eerste Exx-camera's met UltraMax®, het ingebouwde proces van FLIR voor een superresolutie, waarmee de effectieve resolutie vier keer zo hoog wordt (tot 645.888 pixels) en de thermische gevoeligheid met tot wel 50 procent wordt verbeterd. Bovendien is de MSX-technologie van FLIR op alle modellen aanzienlijk verbeterd. Er wordt nu gebruikgemaakt van een beeldcamera van 5 megapixel, voor een verbeterde helderheid en leesbaarheid. In combinatie met een 33 procent helderder display, dat ook nog eens 30 procent groter is dan op eerdere Exx-modellen, zorgen deze verbeteringen voor levendigere, gedetailleerdere warmtebeelden.

De camera's uit de Exx-serie zijn daarnaast voorzien van een robuust, waterbestendig ontwerp en een krasbestendig Dragontrail™-dekglas op een optisch verlijmd PCAP-touchscreen (Projected Capacitive). De vereenvoudigde gebruikersinterface maakt een snellere, intuïtievere bediening mogelijk. Met de verbeterde Wi-Fi-, Bluetooth- en Meterlink®-connectiviteit is archiveren nu bovendien eenvoudiger dan ooit, net als het genereren van rapporten.

 

Wat wordt er geleverd

De FLIR Exx-serie wordt compleet geleverd in robuuste transport koffer met alle benodigde accesoires en FLIR Tools software.
 
 • Robuuste FLIR koffer
 • FLIR Infrarood camera met lens
 • Batterij (2 stuks)
 • Batterij lader met power supply
 • Front Lens en bescherming
 • Bandjes (hand en pols)
 • Draagriem
 • Lens Cap
 • Lens doekje
 • 15 W3 A Power Supply
 • Geprint documentatie
 • 8GB SD Kaart
 • Torx schroevendraaier
 • Kabels (USB 2.0A naar USB Type-C, USB Type-C naar HDMI, USB Type-C naar USB Type-C)
 
 Nauwkeurig scherpstellen

Handmatige focus voor de E53 en Autofocus met behulp van de laser voor directe scherpstelling vanaf de E75. Ook bij beweging en in minder contrastrijke omgeving stelt de warmtebeeldcamera scherp.

Helder beeld vanuit iedere hoek

Helder 4" LCD touchscreen met een 160° kijkhoek

 
Groot temperatuurbereik

De Exx-serie camera's zijn leverbaar met een groot temperatuurbereik (-20°C tot 120°C, 0°C tot 650°C, en 300°C tot 1500°C)

Vernieuwd interface en navigatie

Het capacitieve touchscreen, de buttons en de eenvoudige menu structuur maakt de Exx-serie eenvoudig bedienbaar met één hand.

 
Superieur MSX functie

De gepatenteerde MSX® technologie is nu nog beter dankzij een re-design waardoor de visuele en de infrarood foto nog dichter bij elkaar komen.

2-10 jaar garantie

FLIR geeft u de beste garantie voor het toestel (2 jaar) en de detector (10 jaar).


Specificaties

100-0175
240 x 180 (43,200 Pixels)
40 mK
-20°C tot 120 of 0°C tot 650°C
30 Hz
Handmatig
14°, 24° of 42°
Buttons, Touchscreen
2,5 Uur
150 Minuten
Iron, Rainbow, Whitehot, Blackhot, Atctic, Lava, Rainbow, Rainbow HC
JPEG, MPEG-4
278 x 116 x 113 mm
1000 Gram

Product reviews

Je beoordeling toevoegen

Product reviews (1)

Michiel Bakker 08-12-2023 09:20

Tweedehands Flir E53 aangeschaft bij Warmtebeeldcamera.nl na deskundig advies over het meest geschikte type warmtebeeldcamera voor mijn doel. Nu, 3 jaar later, nog steeds erg tevreden over de camera.

Gerelateerde producten