Sensors houden paprika's in de gaten

  • Geschrieben am
  • 0
Sensors houden paprika's in de gaten

De Thermoview 48 houdt paprika's in de gaten. De temperatuur van blad en vrucht worden 24 uur per dag geregistreerd en de gegevens gekoppeld aan de ontwikkeling van het gewas.

Voor de paprika's van Jan van der Harg geldt steeds meer dat 'big brother is watching you'! Met de nieuwe ThermoView sensor en bijbehorende software kan Jan het gewas op de voet volgen. De temperatuur van het blad en de vrucht worden 24 uur per dag geregistreerd. Die gegevens kan Jan koppelen aan de ontwikkeling van het gewas, maar ook aan het kasklimaat en zijn energiegebruik.

Bij Van der Harg zetten ze de plant centraal. De plant moet een zo optimaal groeiklimaat hebben en zeker niet in de 'stress' raken. Dat begint bij het steeds intensiever volgen van het gewas. Moderne sensortechnieken maken het mogelijk om veel beter naar het gewas te kijken en waardevolle data te verzamelen. Het uiteindelijk doel is een zo optimale productie en kwaliteit te bereiken, natuurlijk bij een zo efficiënt gebruik van plantenvoeding, CO2-dosering en warme.

Om zijn kennis van het kasklimaat verder te vergroten heeft Jan besloten om deel te nemen aan de cursus Het Nieuwe Telen, die door Greenport Arnhem-Nijmegen is het gebied georganiseerd is. Om de lesstof van de cursus beter te begrijpen is het volgens Jan ook van groot belang om nog veel preciezer te weten hoe het klimaat in de kas gedurende de dag verandert. De nieuwe ThermoView sensor geeft in dat opzicht hele waardevolle informatie. Het is echter de deskundigheid van de kweker die het succes van deze nieuwe sensor technologie bepaalt.

Meer informatie over de Thermoview 48: http://www.warmtebeeldcamera.nl/nl/thermoview-48.html

Kommentare

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....

Schreibe einen Kommentar
* Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.