FLIR One Warmtebeeldcamera houdt conditie datacenter op peil

  • Geschrieben am
  • Durch installatieprofs.nl
  • 0
FLIR One Warmtebeeldcamera houdt conditie datacenter op peil

Hoe handig en veelzijdig warmtebeeldtechnologie kan zijn, blijkt uit de toepassing van FLIR ONE Pro bij Aston Martin Red Bull. Achter de schermen van het racing team worden veel gegevens verzameld en opgeslagen die gedurende het raceseizoen direct toegankelijk moeten zijn op verschillende locaties. De compacte warmtebeeldcamera helpt bij de conditiemonitoring van stroomvoorzieningen en schakelkasten.

Op het datacenter van Aston Martin Red Bull vinden belangrijke voorbereidingen plaats voorafgaand aan elke race. Het IT-team moet ervoor zorgen dat de racegegevens overal ter wereld gedeeld kunnen worden tussen het raceteam en de fabriek. Met de warmtebeeldtechnologie van FLIR wordt de conditie van het datacenter in de gaten gehouden.

Meten tot 400°C

De FLIR ONE Pro is een warmtebeeldcamera-accessoire voor iOS en Android waarmee onzichtbare problemen kunnen worden opgespoord. De FLIR ONE Pro combineert een warmtesensor met hoge resolutie die temperaturen tot 400°C kan meten met krachtige meettools en rapportagemogelijkheden.

Eenvoudig controleren en delen

Het voorkomen en beheren van elektrische problemen en koelingsproblemen vormen de belangrijkste uitdagingen voor een datacenter. Met een compacte, eenvoudige warmtebeeldcamera kunnen simpele visuele checks van de infrastructuur uitgevoerd worden om zo probleemgebieden op te sporen. Door het kleine formaat en lage gewicht van de FLIR ONE Pro past hij in je zak en kun je direct controles uitvoeren bij vermoedelijke problemen met elektrische aansluitingen en de luchtcirculatie. Door de koppeling met de smartphone kun je de warmtebeelden direct delen.

Warmtebeheer en beveiliging

Sinds 2014 is FLIR Systems partner van Aston Martin Red Bull Racing. In eerste instantie ondersteunde FLIR het team met het verzamelen van temperatuurgegevens van de racewagens, maar de samenwerking breidde zich vervolgens uit naar andere werkterreinen. Het raceteam zet warmtebeeldcamera's en test- en meetapparatuur van FLIR in voor andere bedrijfsmiddelen en het warmtebeheer van de windtunnel. Ook maken ze gebruik van FLIR’s end-to-end beveiligingsoplossingen door een combinatie van warmtebeeldcamera's en zichtbare beveiligingscamera's om de fabrieksgebouwen zowel aan de binnen- als buitenzijde te bewaken.

Nieuwe generatie FLIR ONE

De nieuwe FLIR ONE camera is een upgrade van de vorige versie. Dankzij de VividIR™- beeldverwerking zie je meer details. Het vernieuwde design omvat de verstelbare OneFit™-connector die op een smartphone past zonder dat deze uit het beschermhoesje moet worden gehaald. Met de verbeterde app kunnen meerdere temperaturen of locaties worden meten en de informatie naar een smartwatch worden gestreamd voor aflezen op afstand.

Producten:

Flir One Pro iOS
Flir One Pro Android USB-C
Flir One Pro Android Micro-USB

Bron: Warmtebeeldtechnologie houdt conditie datacenter op peil

Kommentare

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....

Schreibe einen Kommentar
* Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.