Due to the Corona Virus we are working from our homes. You can reach us by Telephone or E-mail and all orders will be send as usual.

Een inspectie volgens de NTA 8220, Scios Scope 10 vereist de juiste warmtebeeldcamera en opleiding

  • Geschrieben am
  • Durch Warmtebeeldcamera.nl
  • 0
Een inspectie volgens de NTA 8220, Scios Scope 10 vereist de juiste warmtebeeldcamera en opleiding

Eind december 2017 is de NTA 8220, Scios Scope 10 gepubliceerd. In deze Nederlandse technische afspraak wordt de “Methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico” beschreven. Het meten van temperaturen middels thermografie maakt hier een zeer belangrijk onderdeel van uit.

Het doel van NTA 8220, Scios Scope 10 is om de kans op schade door brand met een elektrische oorzaak te verminderen en is opgesteld op initiatief van o.a. het Verbond van Verzekeraars.

Veel verzekeraars zullen vanaf 2018 het periodiek beoordelen van bestaande elektrische installaties, elektrische apparaten en elektrische uitrusting van machines conform de NTA 8220, Scios Scope 10 in hun polisvoorwaarden opnemen.

Overbelasting, overgangsweerstanden, beschadigingen, defecte componenten. Ze veroorzaken allemaal hetzelfde: warmteontwikkeling. In combinatie met brandbare materialen in de omgeving is dit één van de grootste brandoorzaken. Daarmee wordt de warmtebeeldcamera, in combinatie met kennis over warmteoverdracht en branduitbreiding, een belangrijk instrument van de installatiebranche.

Bij de aankoop van een FLIR Exx of FLIR T-serie warmtebeeldcamera bieden wij u een 2 daagse opleiding aan zodat u voldoet aan de eis uit de NTA 8220, Scios Scope 10 en “De persoon die de beoordelingsmethode toepast, beschikt over de kennis en deze kan toepassen, om de meting van temperatuur uit te kunnen voeren”

Kommentare

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....

Schreibe einen Kommentar
* Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.