Due to the Corona Virus we are working from our homes. You can reach us by Telephone or E-mail and all orders will be send as usual.

Drone met warmtebeeldcamera redt hertjes van de dood

  • Geschrieben am
  • Durch Ron van Sambeek
  • 0
Drone met warmtebeeldcamera redt hertjes van de dood

De Drone Kit warmtebeeldcamera van warmtebeeldcamera.nl wordt in een heel bijzonder toepassing gebruikt. Onlangs heeft de drone kit met de warmtebeeldcamera ervoor gezorgd dat twee reekalveren opgemerkt werden die zich verscholen hadden in hoge gras.

Drone met warmtebeeldcamera

Volgens wildbeheerders komen er jaarlijks honderden jonge reeën, hazen, konijnen en ander klein wild om in het maaiseizoen: uit schrik voor de maaimachines blijven de dieren plat in het gras liggen, waar de scherpe messen van de maaimachine ze vervolgens aan stukken malen. Dat is niet alleen sneu voor de dieren maar het is ook vervelend voor de boeren.

Herten in wei

Het maaiveld werd van tevoren gescand met de drone kit, die op enkele tientallen meters hoogte boven het veld vliegt. Dankzij de warmtebeeldcamera wordt eventueel wild eenvoudig opgespoord zodat de dieren tijdig verjaagd kunnen worden. Dit proces is extra eenvoudig dankzij een speciale app die voor dit doel is ontwikkeld.

Infraroodbeeld weiland

De gehele drone plus warmtebeeldcamera is als complete set te bestellen. Het systeem wordt gebruikt om wild op te sporen, maar ook door de brandweer om vanuit de lucht te zien waar een brandhaard zicht bevindt en wordt gebruikt om hotspots te detecteren in zonnepanelen.

Kommentare

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....

Schreibe einen Kommentar
* Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.