FLIR

MR176 Vochtmeter met warmtebeeld

€1.199,00 Excl. btw
€1.450,79 Incl. btw
19-00639

De FLIR MR176 is een hoogwaardig meetinstrument met een geïntegreerde warmtebeeldcamera dat waterschade-experts visueel begeleidt om de exacte plek aan te wijzen die nader onderzocht moet worden.

Op voorraad
Volgende werkdag

Productomschrijving

Hoogwaardige vochtmeter met warmtebeeldcamera

De FLIR MR176 is een hoogwaardig meetinstrument met een geïntegreerde warmtebeeldcamera dat waterschade-experts visueel begeleidt om de exacte plek aan te wijzen die nader onderzocht moet worden.

Met de FLIR MR176 Vochtmeter met IGM-technologie (Infrared Guided Measurement technologie)  kunnen reparatie- en renovatieprofessionals nauwkeurig zien waar ze moeten meten. De FLIR MR176 beschikt over alle benodigde meetmogelijkheden om vochtproblemen snel op te sporen.

De oorzaak van waterlekkage of vochtindringing is niet altijd eenvoudig of duidelijk aan te wijzen. De schade is wellicht goed zichtbaar op een plafond in de woonkamer, maar het vocht kan uiteindelijk afkomstig zijn van een raam boven in de slaapkamer of een douchelekkage. Soms zijn er zelfs helemaal geen vochtplekken te zien. De FLIR MR176 is een hoogwaardig meetinstrument met een geïntegreerde warmtebeeldcamera, dat exact de plek aan kan wijzen die nader onderzocht moet worden.
De MR176 biedt flexibiliteit ten aanzien van warmtebeelden en metingen waaronder vochtmetingen met en zonder pin, vier kleurpalletopties voor warmtebeelden, instelbare vocht- en omgevingswaarden op het warmtebeeld en een in gebouwde thermo-hygrometer met een zelf te verwisselen temperatuur/relative vochtigheidssensor. Beroepsprofessionals kunnen een reserve temperatuur/relatieve vochtigheidssensor achter de hand houden en indien nodig verwisselene zodat er zonder uitvaltijd gewoon doorgewerkt kan worden. Voor het verrichten van omgevingsmetingen in diverse ruimtes, is de MR176 bovendien uitgerust met een Progressive Enviromental Stability Indicator die laat zien wanneer de relative vochtigheidswaarden zijn gestabiliseerd, waardoor giswerk vanwege de responstijd tot het verlden behoort. De meter is draagbaar en duurzaam, en dankzij het gebruiksvriendelijke menu krijgen professionals meer gedaan in minder tijd.


Zo langzamerhand zijn warmtebeeldcamera’s niet meer weg te denken uit de huidige bouwpraktijk. Zeker in renovatie- en onderhoudsprojecten bewijzen deze camera’s keer op keer hun waarde. De techniek gaat steeds verder en inmiddels zijn ook de vochtmeters met warmtebeeldcamera’s niet meer weg te denken.


De geavanceerde camera’s van FLIR hebben steeds meer mogelijkheden en de apparatuur kan zeer gedetailleerde beelden opleveren.
De FLIR MR176 is een hoogwaardig instrument met een geïntegreerde warmtebeeldcamera dat waterschade experts visueel begeleidt om de exacte plek aan te wijzen die nader onderzocht moet worden. Zo worden problemen sneller opgespoord en worden eventuele problemen die door een standaard vochtmeter onopgemerkt blijven aan het licht gebracht.
Een snelle warmtebeeldscan laat zien waar het verdampingsproces te langzaam verloopt.
De vochtmeter biedt flexibiliteit ten aanzien van warmtebeelden en metingen waaronder vochtmetingen met en zonder pin, vier kleurpalletopties voor warmtebeelden, instelbare vocht- en omgevingswaarden op het warmtebeeld en een ingebouwde thermo-hygrometer met een zelf te verwisselen temperatuur/ relatieve vochtigheidssensor. De meter is draagbaar en duurzaam, en dankzij het gebruiksvriendelijke menu krijgen professionals meer gedaan in minder tijd.

De levering van de MR176 is inclusief:
MR01 vervangbare Temperatuur en relatieve vochtigheids sensor, MR02 Pin Probe, Quick Start handleiding, Internationale Usb lader, Usb kabel

Specificaties

19-00639
IGM™
0 tot 99%
0,1% - 4800 pixels (80 × 60)
136 x 70 x 28 mm
323g

Product reviews

Je beoordeling toevoegen

Product reviews (3)

M. Postma 25-05-2016 09:16

Wij hebben twee MR176's aangeschaft. Ze waren bedoeld voor de klustermanagers, de mensen die het universiteitsgebouw beheren en de technische dienst aansturen. Zij hadden ook de keuze gemaakt voor deze vochtmeters. En ik heb gehoord dat ze er prima mee kunnen werken.

J. Zwarthoed 25-05-2016 09:14

Wij hebben deze meter vooral aangeschaft om temperatuurmetingen te doen in combinatie met het zoeken naar koudebruggen. We werken veel in kelders, bijvoorbeeld in Amsterdam, dus in omgevingen met vocht en vochtschades. Omdat deze vochtmeter is voorzien van een warmtebeeldcamera geeft deze letterlijk een beter beeld van de vochtschade dan een standaard vochtmeter. Bovendien was de MR176 prettig geprijsd

h. gaastra 08-01-2016 10:52

warmtebeeldcamera.nl bedankt voor de snelle levering!

Gerelateerde producten