Red Bull Racing gebruikt houdt zijn datacenter in topconditie met behulp van warmtebeeldtechnologie

  • Geplaatst op
  • 0
Red Bull Racing gebruikt  houdt zijn datacenter in topconditie met behulp van warmtebeeldtechnologie

Austin Martin Red Bull Racing gebruikt de compacte FLIR ONE Pro om zijn datacenter in topconditie te houden met behulp van warmtebeeldtechnologie.

Er gaat veel voorbereiding vooraf aan iedere Aston Martin Red Bull race, zowel op het circuit als achter de schermen in de fabriek. Het IT-team moet ervoor zorgen dat de racegegevens overal ter wereld gedeeld kunnen worden tussen het raceteam en de fabriek. Daarom is het van groot belang dat het datacenter op het hoofdkantoor in Milton Keynes het hele jaar door 24/7 in topconditie verkeert. Om alles goed in de gaten te kunnen houden, vertrouwt het IT-team op de warmtebeeldtechnologie van de FLIR ONE Pro.

Uiteraard bepalen de kwaliteiten van de coureur voor een groot deel het concurrentievoordeel binnen de Formule 1. Maar wat er zich achter de schermen van het circuit en de fabriek afspeelt, is net zo belangrijk en misschien zelfs nog wel belangrijker. Hier wordt de aerodynamica in de windtunnel getest, worden de diverse sensoren op de racewagen in de gaten gehouden en worden er virtuele simulaties en analyses uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de racewagen optimaal presteert. Er worden veel gegevens verzameld die allemaal moeten worden opgeslagen en gedurende het raceseizoen direct toegankelijk moeten zijn op de verschillende locaties.

HET BELANG VAN HET DATACENTER

Aston Martin Red Bull Racing heeft circa 700 medewerkers in dienst. Tijdens een raceweekend reist een groep van ongeveer 60 medewerkers af naar de race. Dit betekent overigens niet dat de andere medewerkers een vrij weekend hebben. Tijdens een raceweekend is een team van engineers en monteurs aan het werk in de fabriek voor ondersteuning op afstand. Gary French, Data Center Manager bij Aston Martin Red Bull Racing, is verantwoordelijk voor het 24/7 operationeel houden van het datacenter. Hij moet ervoor zorgen dat iedereen die bij de race betrokken is toegang heeft tot alle cruciale gegevens. “Het hele jaar door, met name tijdens raceweekenden, moeten we ervoor zorgen dat het datacenter zo efficiënt en stabiel mogelijk werkt”, vertelt French. “In het verleden hebben we te maken gehad met stroomstoringen die de prestaties van het datacenter in gevaar brachten. Hoewel deze nooit tot serieuze problemen hebben geleid, gingen we toch op zoek naar een oplossing die dit soort problemen eerder detecteert.”

BELANGRIJKE PARTNER

Sinds 2014 is FLIR Systems, Inc. Innovation Partner bij Aston Martin Red Bull Racing. In eerste instantie ondersteunde FLIR het team met het verzamelen van temperatuurgegevens van de racewagens, maar de samenwerking breidde zich al snel uit naar andere werkterreinen. Het team zet warmtebeeldcamera's en test- en meetapparatuur van FLIR in voor andere bedrijfsmiddelen en het warmtebeheer van de windtunnel. Ook maken ze gebruik van FLIR’s end-to-end beveiligingsoplossingen door een combinatie van warmtebeeldcamera's en zichtbare beveiligingscamera's om de fabrieksgebouwen zowel aan de binnen- als buitenzijde te bewaken. Het partnerschap heeft zijn vruchten afgeworpen.

Lees het hele artikel hier.

Product uit dit artikel: FLIR ONE (pro) collectie

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.