FLIR Vue warmtebeeldcamera voor Drones

  • Geplaatst op
  • 2
FLIR Vue warmtebeeldcamera voor Drones

FLIR Vue is een compacte warmtebeeldcamera speciaal ontworpen voor commerciële drones tegen een zeer betaalbare prijs. FLIR Vue komt met al zijn functies volledig geconfigureerd voor beeldverwerking geoptimaliseerd voor droneoperaties.

FLIR Vue warmtebeeldcamera voor Drones

FLIR Systems Inc heeft tijdens AUVSI 2015 haar nieuwe FLIR Vue camera aangekondigd. FLIR Vue is een compacte thermische camera speciaal ontworpen voor commerciële drones. FLIR Vue maakt FLIR’s toonaangevende thermische technologie meer toegankelijk voor commerciële drone operators door haar eenvoud aan integratie. De camera is klein, lichtgewicht en voor de meeste bedrijven ook nog eens betaalbaar.

Warmtebeeldcamera’s

Thermische beeldvorming is al decennia’s van onschatbare waarde voor de luchtvaart. Ook voor andere sectoren zijn hittegevoelige camera’s erg handig, denk bijvoorbeeld aan sectoren als beveiliging, inspectie, opsporingsacties, reddingsoperaties en vele andere denkbare situaties.

 

Stijgende vraag

“De commerciële drone markt lijkt te exploderen en de vraag naar FLIR camera’s voor kleine onbemande vliegtuigen groeit mee”, zei Bill Terre, Vice President en General Manager van FLIR. “Ook al staat de drone-industrie simpelweg nog steeds in de kinderschoenen, kleine onbemande vliegtuigen zijn al op vele manieren van invloed op ons leven en FLIR is uniek gepositioneerd om de voordelen van thermische camera’s aan duizenden operators over de hele wereld te brengen.”

Compatibel

De meeste andere thermische camera’s, die klein en licht genoeg zijn om te worden gebruikt op drones, vereisen een verregaande integratie met andere systemen aan boord. FLIR Vue overwint deze hindernis door middel van een eenvoudige power-in / video-out-interface vergelijkbaar met dezelfde mini-USB-interface die duizenden dronebezitters al gebruiken voor integratie van de meest populaire actie-camera’s.

Plug-and-play

Dankzij de bijgeleverde kabels, die compatibel zijn met de meest voorkomende voeding- en video-aansluitingen, is FLIR Vue een uiterst plug-and-play thermische beeldvorming-oplossing voor vrijwel alle populaire soorten drones.

Gewicht

FLIR Vue heeft een gewicht van slechts 72 gram waardoor de impact op het gewicht en vliegtijd van de drone minimaal is. Ter vergelijking, een Go Pro Hero 4 weegt (zonder behuizing) net iets meer; 89 gram.

Camera

FLIR Vue zal beschikbaar zijn in 336 x 256 of 640 x 480 resolutie. Voor de 336-resolutie camera zullen er 7, 13 of 19 mm lenzen zijn, terwijl je voor de 640-resolutie uit 9, 13 of 19 mm lenzen kunt kiezen. FLIR Vue komt volledig geconfigureerd met al zijn functies voor beeldverwerking geoptimaliseerd voor droneoperaties.

FLIR Vue prijs

FLIR Vue is nu te reserveren voor €1.499 voor de 336-resolutie versie en €2.999 voor de 640-resolutie camera via warmtebeeldcamera.nl
Reacties

  1. Jasper Langbroek Jasper Langbroek

    Graag meer info over de toepassing met drones. Inspecties grote HS stations en lijnen.

  2. Jasper Langbroek Jasper Langbroek

    Graag meer info over de toepassing met drones. Inspecties grote HS stations en lijnen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.