FLIR C2 zakformaat warmtebeeldcamera

FLIR C2 zakformaat warmtebeeldcamera

De FLIR C2 opent nieuwe deuren in de wereld van thermografie. Thermografie; hoe werkt dat nou eigenlijk? Lees hier alles over de werking van onze warmtebeeldcamera en wat de nieuwe FLIR C2 voor jou kan betekenen!

FLIR C2 warmtebeeldcamera; 'Hoe werkt het?'

Thermische beeldvorming ook wel thermografie of een warmtebeeld genoemd is een van de meest krachtigste ontwikkelde technologieën om visueel waarneming te verbeteren. Het menselijk oog kan slechts een zeer smalle band van het elektromagnetische spectrum zien als zichtbaar licht. Zo zien wij geen radio en microgolven, infrarood en ultraviolet licht, röntgenstralen en gammastralen. Door het detecteren van kleine temperatuurverschillen in de infrarood wereld maakt thermografie de normaal voor het blote oog onzichtbare warmte energie zichtbaar. Alles om je heen reflecteert of zend warmte energie uit. Dus wanneer je met de FLIR C2 rondom een huis kijkt kan thermografie je laten zien waar de deuren en ramen niet goed isoleren of aansluiten door koude lekken of warme lucht lekkages (afhankelijk van het seizoen) zichtbaar te maken. Je kunt ook een deel van een buitenmuur zien die aanzienlijk koeler is tijdens de wintermaanden wat een indicatie is van ontbrekende of verkeerd aangebrachte isolatie. Je zou een dimmer of elektrische aansluiting kunnen zien die veel warmer is dan normaal wat kan wijzen op aankomend probleem of overbelasting. Of je zou de kleine temperatuurverschillen in het warmtebeeld willen gebruiken om potentiele problemen van verborgen vocht in muren, vloeren of plafonds te detecteren. De lijst van toepassingen is lang en zal drastisch toenemen als de wereld dit ongeziene
gedeelte van het elektromagnetisch spectrum gaat ontdekken.
 

De FLIR C2 omvat FLIR's revolutionaire Lepton® micro-thermische camera die passief een omgeving kan scannen en toont beelden van hete en koude patronen op het LCD touchscreen. Naast de Lepton heeft de C2 ook een normale visuele daglicht camera voor het vastleggen van visuele foto's van het object. Door gebruik te maken van FLIR's exclusieve MSX® technologie krijgt de C2 een extra groot contrast en detaillering door de lijntjes uit de visuele camera over het thermische beeld te leggen zonder verstoring van het infrarood warmtebeeld. Het eindresultaat is een thermisch beeld dat identificeerbare kenmerken laat zien. Cijfers, letters en andere textuur wordt zichtbaar in het warmtebeeld zodat je direct weet waar je naar kijkt.
 

Door de mogelijkheid om warmte te “zien” ontstaat er een geheel nieuw niveau van bewustwording voor zowel professionals als consumenten, waardoor je problemen zult vinden die je eerder kan hebben gemist. Het voordeel is een niet-destructieve, meer efficiëntere en betrouwbare manier om problemen op te lossen. Thermografie biedt overtuigende warmtebeelden om te helpen bij reparaties en controles of werk correct is gedaan. Dit voegt hoge visuele waarde toe aan rapporten en marketingmateriaal en het verhoogt de diagnostische geloofwaardigheid van o.a de aannemer. Een beeld zegt tenslotte meer dan 100 woorden!

Bestel de FLIR C2 in onze webshop! 

 

Reacties

  1. bastiaan punt bastiaan punt

    Ivm flora en fauna wetgeving zijn wij op zoek om onze kranen die sloten aan het schonen zijn uit te rusten met warmte camera. geen drone ivm vergunningen maar vast op de kraan gemonteerd. wat zouden jullie adviseren?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.