Elektromotoren Emmen BV investeert in warmtebeeldcamera van Sensor BV

Elektromotoren Emmen BV investeert in warmtebeeldcamera van Sensor BV

Elektromotoren Emmen BV heeft geïnvesteerd in een FLIR T540 warmtebeeldcamera van Sensor BV en schreven hier een nieuwsartikel over op hun website.

Elektromotoren Emmen BV heeft geïnvesteerd in een FLIR T540 warmtebeeldcamera van Sensor BV en schreven hier een nieuwsartikel over op hun website over de mogelijkheden en toepassingen waarvoor ze deze professionele warmtebeeldcamera kunnen inzetten.

"In de afgelopen jaren zijn warmtebeeldcamera’s gebruikt in verschillende elektrische installaties. Warmte is moeilijk waar te nemen zonder meetinstrumenten, maar dit is wel één van de indicatoren die cruciaal is in een elektrische installatie. Hierdoor hebben wij ervoor gekozen om te investeren in de T540 warmtebeeldcamera van FLIR-systems.

De T540 van FLIR-systems geeft ons de mogelijkheid om de warmte van bepaalde onderdelen in een elektrische installatie op afstand te meten. Doordat de camera een groot temperatuurbereik heeft, met een goede focus, kan heel precies gemeten worden waar de bron van de warmte zit. Figuur 1 en 2 laten dit duidelijk zien. Figuur 1 geeft een warmtebeeld weer waarbij de camera niet beschikt over een selectieve focus, waarbij de camera van figuur 2 dit wel heeft.  Hierdoor kunnen we, terwijl de elektronische installatie in bedrijf is, zien wanneer er sprake is van een losse aansluiting, een slecht contactpunt, een probleem met een zekering of sprake van ongelijkmatige belasting. Als er constatering heeft plaats gevonden, is het mogelijk om preventief onderhoud uit te voeren waardoor het risico op een elektriciteitsbrand, onverwacht defect of stroomuitval sterk wordt verminderd."

link naar artikel

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.