Brand- en broeidetectie met een warmtebeeldcamera

  • Geplaatst op
  • Door Warmtebeeldcamera.nl
  • 0
Brand- en broeidetectie met een warmtebeeldcamera

De meeste branden in afval- en recyclingbedrijven ontstaan door broei of zelfontbranding. Brand- en broeidetectie met een warmtebeeldcamera kan dit voorkomen.

Het aantal branden en de schadelast bij afval- en recyclingbedrijven zijn buitensporig hoog. Dat zei algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars in EenVandaag. Eigenaren van afval- en recyclingbedrijven moeten volgens hem meer risicobewust worden. “Het is duidelijk dat het roer om moet.”

Broei of zelfontbranding

De meeste branden in afval- en recyclingbedrijven ontstaan door broei of zelfontbranding. Broei ontstaat in bijvoorbeeld matrassen of stoffen, zelfontbranding ontstaat door de aanwezigheid van bijvoorbeeld accu’s of batterijen.
Afval- en recyclingbedrijven kunnen veel doen om brand te voorkomen, en dit word bij steeds meer verzekeraars ook geeist. De belangrijkste preventiemaatregel is het goed monitoren van de opslag: welk materiaal ligt waar opgeslagen en hoe? Dat geldt ook voor zaken als de temperatuur en vochtigheid. In de voorwaarden van verzekeringsmaatschappij Allianz staat bijvoorbeeld het volgende:

"De temperatuur van de aanwezige goederen dient minimaal 2 keer per dag / 7 dagen per week met een meetstok en/of een thermische camera te worden gecontroleerd. De meetwaarden dienen digitaal te worden vastgelegd. Bij een temperatuur >60 °C of snelle stijging is direct actie vereist om het (broei)proces te stoppen."

Hieronder vind u onze aanbevolen camera's voor brand- en broeidetectie. Wilt u persoonlijk advies voor uw situatie? Neem contact op met ons op via de chat, 0416 - 369473 of [email protected]

FLIR AX8
FLIR A310
FLIR E75

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.